Ποιοί είμαστε..

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

Αριστούχος απόφοιτος (με υποτροφία από το ΙΚΥ) του Τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (Α.ΤΕΙ Ιωαννίνων – Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc), με έπαινο, στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Psychology of Child Development) από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Με μετεκπαίδευση από το 2008 έως το 2011 στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA), με συστηματική εποπτεία. Από το 2013 έως το 2016 έχει μετεκπαιδευτεί στη Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση (Μέθοδος Padovan-RNF). Έχει εξειδίκευση και πιστοποίηση στην χορήγηση και ερμηνεία των πλέον έγκυρων αξιολογητικών εργαλείων στην Ελλάδα, που αφορούν στις δεξιότητες του λόγου και της ομιλίας.

Είναι πιστοποιημένος PECS Implementer (2008-2011). Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα Επιστημονικών συνεδρίων και Σεμιναρίων από το 2003 έως και σήμερα. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση και την εποπτεία φοιτητών λογοθεραπείας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης καθώς και την εποπτεία επαγγελματιών λογοθεραπευτών. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, του οποίου έχει επιτελέσει μέλος της επιστημονικής επιτροπής. Από το 2011 έως και σήμερα είναι CEO του ομώνυμου Κέντρου Ειδικής Αγωγής. Από το 2015 έως και σήμερα, είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου και Υπεύθυνος του τμήματος Λογοθεραπείας του Κέντρου. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Μαριολόπουλος Πέτρος Ευέλθων

Απόφοιτος της Σχολής Εργοθεραπείας ΑΤΕΙ Αθηνών. Πιστοποιημένος εποπτευόμενος Αναλυτής Συμπεριφοράς από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB) και μέλος της ομάδας των κέντρων Ειδικής Αγωγής “Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος” από την ίδρυσή τους, ως υπεύθυνος του τμήματος Εργοθεραπείας. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και στην εκπαίδευση γονέων.

Έχει αναλάβει την εκπαίδευση και την εποπτεία φοιτητών εργοθεραπείας και την εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων καθώς και την εποπτεία επαγγελματιών που ασχολούνται με την παράλληλη στήριξη παιδιών . Από το 2015 έως και σήμερα έχει τη θέση του Κλινικού Υπεύθυνου του Κέντρου. Από το 2012 πραγματοποιεί ομιλίες σε πανελλήνια συνέδρια και διεξάγει εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπως τη Βασική Εκπαίδευση των Πιστοποιημένων Τεχνικών Συμπεριφοράς (RBT 40h). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Τέντσου Ηλιάνα

Η Ηλιάνα Τέντσου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτη μεταπτυχιακός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης”, με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ΑΒΑ), στην αξιολόγηση και παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών και ΔΕΠ-Υ του φορέα Unicert αλλά και στην ετήσια επιμόρφωση στην ειδική αγωγή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής. Ακόμη έχει εκπονήσει ερευνητική μελέτη στη διαφοροποιημένη διδασκαλία στην Περιφέρεια Θεσ/νίκης.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως παράλληλη στήριξη σε μαθητές δημοτικού με αναπτυξιακές διαταραχές και με την παράδοση μαθημάτων σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Συμμετείχε εθελοντικά για ένα έτος σε πρόγραμμα αυτορύθμισης συστημικής και εκπαιδευτικής ψυχολογίας του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσ/νίκης. Επιπλέον εργάστηκε ως υπέυθυνη κοινότητας παιδιών σε παιδική κατασκήνωση αλλά και ως συνοδός ΑΜΕΑ σε προγράμματα ένταξης. Τα τελευταία δύο έτη εργάζεται στο κέντρο Ειδικής Αγωγής “Κωνσταντίνος Κωνσατντινίδης” ως ειδική παιδαγωγός. Από το 2018 έχει τη θέση της Senior Εκπαιδεύτριας του τμήματος της Ειδικής Διαπαιδαγώγησης στο Κέντρο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την ψυχολογία. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Ιωάννα Πνευματικού

Αποφοίτησε από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδος (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). Ειδικεύεται στη λογοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ΑΒΑ), την οποία εφαρμόζει με συστηματική εποπτεία από πιστοποιημένο Αναλυτή Συμπεριφοράς.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων για την Λογοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία – λογοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών – Παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών ‘Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού’.

Από το 2018 είναι βασική εκπαιδεύτρια του τμήματος Λογοθεραπείας στο Κέντρο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης  “Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης”.

Λύρα Ελένη

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Εργοθεραπέιας του Α.ΤΕΙ Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς, την οποία και εφαρμόζει με συνεχή εποπτεία από πιστοποιημένο Αναλυτή Συμπεριφοράς.

Είναι πιστοποιημένη Practiotioner της τεχνικής Marte Meo, η οποία αποσκοπεί στην δημιουργία σχέσεων ασφαλούς σύνδεσης, στην ανάπτυξη θετικής επικοινωνίας, στην συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν στη Δυσγραφία (αρχές παρέμβασης και αποκατάστασης), στη Θετική Διαπαιδαγώγηση και στο Παιδικό Ιχνογράφημα.

Εργάζεται ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα αποκατάστασης, με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολιές και σύνδρομα. Επίσης, εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια με ενήλικες με αναπτυξιακές και ψυχιατρικές διαταραχές, συντονίζοντας ομαδικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που εμπεριέχουν ψυχοκινητικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες / κατασκευές, μαγειρική / ζαχαροπλαστική.

Μαυράκης Χριστόγιαννος

Ειδικός Παιδαγωγός –  Ψυχοπαιδαγωγός Απόφοιτος  Εθνικού  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών  του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) το  έτος  2009.  Κάτοχος  μεταπτυχιακού  τίτλου  MA  (Master  of  Art)  in Special Educational Needs (SEN) του ΑΜC-University of East London με διάκριση.  Εξειδικευθείς  από  το  Εθνικό  Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) σε θέματα Παιδοψυχιατρικής σχετικά με: Αντικείμενο Παιδοψυχιατρικής,  Διαγνωστική  Εκτίμηση,  Ταξινόμηση,    Νευρο-αναπτυξιακές  Διαταραχές,  Ψυχοσωματικές  Διαταραχές  της  Παιδικής Ηλικίας,  Συναισθηματικές  Διαταραχές,  Διαταραχές  Συμπεριφοράς, Πρόληψη  και  Θεραπεία.  Εξειδικευθείς  σε  θέματα  Ειδικής  Αγωγής  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)  σχετικά με: Μαθησιακές Διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, Δ.Α.Φ., Ψυχικές Διαταραχές  παιδιών και εφήβων  &  Ψυχοπαθολογία,    Ψυχοπαιδαγωγική  αντιμετώπιση, Συμβουλευτική  Γονέων.  Εξειδικευθείς  στην  ανάλυση  παιδικού ιχνογραφήματος  ως  διαγνωστικό  εργαλείο  προσέγγισης  της  ψυχολογίας παιδιών & εφήβων.

Εξειδικευθείς στη χορήγηση σταθμισμένου εργαλείου αξιολόγησης και διάγνωσης δυσκολιών μάθησης: Αθηνά Test και Λάμδα Test. Έκτοτε  και  μετά  από  παρακολούθηση  πλήθους  σεμιναρίων συνεχιζόμενης κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή, την Παιδοψυχιατρική και την  Ψυχοπαθολογία  παιδιού  κι  εφήβου,  έλαβαν  χώρα  συμμετοχές  και εισηγήσεις  σε  σεμινάρια  και  πανελλήνια  συνέδρια  Ειδικής  Αγωγής  και Ψυχοπαθολογίας,  αλλά  και  επιστημονικές  δημοσιεύσεις  σε  περιοδικά, βιβλία, ιστότοπους και πρακτικά συνεδρίων.   Διατελεί  Ακαδημαϊκός  Συνεργάτης  –  Καθηγητής  Προπτυχιακών Προγραμμάτων τμήματος Β. Βρεφονηπιοκόμων και Β. Εργοθεραπείας σε τομείς Ειδικής Αγωγής – Ψυχοπαθολογίας – Ψυχολογίας  του ομίλου ΙΕΚ-ΑΛΦΑ. Διοργανωτής σεμιναριακών κύκλων επιμόρφωσης ενηλίκων του Κ.Δ.Β.Μ. του ΙΕΚ-ΑΛΦΑ θεματολογίας Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαθολογία. Διατελεί Επιστημονικός Συνεργάτης Ειδικής Διαπαιδαγώγησης του «Κέντρου  Λογοθεραπείας  κι  Ειδικής  Αγωγής  –  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης».

Αύρα Λάου

Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έκανε μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Αγγλία (MSc in Psychology & Counselling, Manchester Metropolitan University) ενώ είναι εκπαιδευμένη στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική (MSc in Person-Centred Counselling & Psychotherapy). Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μελετώντας την ψυχική υγεία των φοιτητών. Έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους και γονείς αρκετά χρόνια, τόσο σε συμβουλευτικό, όσο και σε ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο, ενώ κάνει και ατομικές συνεδρίες σε ενηλίκους. Ως ψυχολόγος έχει απασχοληθεί και σε δημόσια σχολεία. Έχει υπάρξει συντονίστρια ομάδων κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά και έχει εκπαιδεύσει κι εποπτεύσει φοιτητές στο πλαίσιο πρακτικής τους άσκησης.

Έχει κάνει εθελοντισμό στο οικοτροφείο «Ιπποκράτης ΙΙ» του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ και στην ΠΕΨΑΕΕ, δουλεύοντας με άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχώσεις και λοιπές ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες. Είναι εκπαιδευμένη στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (C.B.D.) για παιδιά υψηλής λειτουργικότητας στο φάσμα του αυτισμού. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων γύρω από τα παιδιά, τους εφήβους, τη συμβουλευτική και τη ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Ποιοτικής Έρευνας στη Ψυχολογία & τη Ψυχική Υγεία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η ψυχική ευεξία, το σχεσιακό βάθος, η χρήση φωτογραφίας στην έρευνα κ.α.

Δεληβασίλη Μαρία

Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο Ίδρυμα Άσυλο του Παιδιού στην Θεσσαλονίκη, όπου προσέφερε και εθελοντική εργασία. Έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη παιδιών προσχολικής αγωγής καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, σε εργαστήρια κατασκευών, χειροτεχνιών και face painting με παιδιά. Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) στην οποία έχει συνεχή εποπτεία μέχρι και σήμερα.

Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο S.T E A.M. (WeDo 2.0 και Mindstorms EV3) της Lego Education από την eduk8. Έχει πιστοποιηθεί ως δασκάλα yoga για παιδιά, μέσω σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αναγνωρισμένα από την Yoga Alliance. Έχει παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια προσχολικής αγωγής, καθώς και πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων εκπαιδευτικού περιεχομένου. Σήμερα ασχολείται με τη Γραμματειακή Υποστήριξη στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής “Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος” καθώς και με την οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτουργούν στο Κέντρο.

Κλείστε ραντεβού και επισκεφτείτε μας