Επιστημονικός υπεύθυνος - CEO

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

Αριστούχος απόφοιτος (με υποτροφία από το ΙΚΥ) του Τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (Α.ΤΕΙ Ιωαννίνων – Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc), με έπαινο, στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Psychology of Child Development) από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Με μετεκπαίδευση από το 2008 έως το 2011 στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA), με συστηματική εποπτεία. Από το 2013 έως το 2016 έχει μετεκπαιδευτεί στη Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση (Μέθοδος Padovan-RNF). Έχει εξειδίκευση και πιστοποίηση στην χορήγηση και ερμηνεία των πλέον έγκυρων αξιολογητικών εργαλείων στην Ελλάδα, που αφορούν στις δεξιότητες του λόγου και της ομιλίας.

Είναι πιστοποιημένος PECS Implementer (2008-2011). Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα Επιστημονικών συνεδρίων και Σεμιναρίων από το 2003 έως και σήμερα. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση και την εποπτεία φοιτητών λογοθεραπείας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης καθώς και την εποπτεία επαγγελματιών λογοθεραπευτών. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, του οποίου έχει επιτελέσει μέλος της επιστημονικής επιτροπής. Από το 2011 έως και σήμερα είναι CEO του ομώνυμου Κέντρου Ειδικής Αγωγής. Από το 2015 έως και σήμερα, είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου και Υπεύθυνος του τμήματος Λογοθεραπείας του Κέντρου. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Κλινικός υπεύθυνος

Μαριολόπουλος Πέτρος Ευέλθων

Απόφοιτος της Σχολής Εργοθεραπείας ΑΤΕΙ Αθηνών και Πιστοποιημένος Εποπτευόμενος Αναλυτής Συμπεριφοράς (BCaBA) από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας του κέντρου Ειδικής Αγωγής “Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος”, όντας συνεργάτης από την ίδρυση αυτού. Λειτουργεί στο κέντρο ως κλινικός υπεύθυνος, έχοντας πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με διαταραχές στην ανάπτυξη και στην συμπεριφορά, όπως και στην εκπαίδευση γονέων και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικοί παιδαγωγοί κ.ο.κ.) μέσω ατομικών και ομαδικών εποπτειών. Ως εκπαιδευτής μη νευροτυπικών ατόμων, έχει επικεντρωθεί στην εκπαίδευση των δεξιοτήτων Επιτελικής Λειτουργίας σε ομαδικές συνεδρίες προσχολικής και σχολικής ηλικίας, όπως και των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισης σε ομαδικές συνεδρίες προεφήβων και σε ατομικές συνεδρίες εφήβων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιφανών επιστημόνων και κλινικών εκπαιδευτών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, όπως ο Gary LaVigna, ο Andy Bondy, ο Tony Atwood, ο Χρήστος Νικόπουλος, ο Neil Martin, ο Xavier Ortega και ο Gregory Hanley. Επίσης, από το 2012 παρουσιάζει ο ίδιος ομιλίες σε συνέδρια και διεξάγει εκπαιδευτικά εργαστήρια. Τέλος, έχει παρουσιάσει διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπως τη βασική εκπαίδευση 40 ωρών στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς για την πιστοποίηση Θεραπευτών Συμπεριφοράς από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB).

 

Ομάδες Κοινωνικών-Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων

Ξυνή Γεωργία

Η Γεωργία Ξυνή αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, , το 2011. Από τον Δεκέμβριο του 2017 είναι πιστοποιημένη εποπτευόμενη Αναλύτρια Συμπεριφοράς(BCaBA) από τη διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), αφού πρώτα εκπλήρωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας υπό εποπτεία και πέρασε επιτυχώς τις απαιτούμενες εξετάσεις.
Έχει παρακολουθήσει μια σειρά από σεμινάρια για τις μαθησιακές δυσκολίες, την ΔΕΠΥ , τον αυτισμό καθώς και έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση ψυχομετρικού εργαλείου μέτρησης νοημοσύνης WISC-V. Στο παρελθόν είχε πιστοποιηθεί ως εφαρμόστρια του εναλλακτικού και επαυξητικού συστήματος επικοινωνίας PECS από την Pyramid Hellas. Από το 2012 είναι κύρια θεραπεύτρια σε ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά υψηλής λειτουργικότητας, καθώς και σε ομάδες επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συμπεριφοράς σε παιδιά χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας. Επίσης, εκπαιδεύει και καθοδηγεί οικογένειες και επαγγελματίες στην εφαρμογή τεχνικών διαχείρισης συμπεριφοράς και πρακτικών που αφορούν γενικότερα την Ανάλυση Συμπεριφοράς.
Σαν μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας του κέντρου, είναι υπεύθυνη για την εποπτεία και εκπαίδευση των Θεραπευτών που συμμετέχουν στα προγράμματα εκπαίδευσης Κοινωνικών και Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων, σε παιδιά χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας, προσχολικής και σχολικής ηλικίας και είναι η βασική εκπαιδεύτρια των προγραμμάτων αυτών. Παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης γονέων και επαγγελματιών.

Εύα Βασιλείου

H Εύα Βασιλείου είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Kent της Αγγλίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία, με διάκριση, από το King’s College London. Συνεχίζει την κατάρτισή της με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πάνω στη Σχολική Ψυχολογία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει λάβει περεταίρω εξειδίκευση, μέσω πολύμηνων σεμιναρίων του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άλλων φορέων, σε θέματα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης παιδιών και εφήβων, ανίχνευσης και αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ, ψυχικών διαταραχών στην εφηβεία, καθώς και στην αξιολόγηση και παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών.

Έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα εναλλακτικής επικοινωνίας PECS και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (Registered Behavior Technician) από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB). Επιπροσθέτως, έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση σε μονάδες ψυχικής υγείας για εφήβους στην Αγγλία και σε σχολικό πλαίσιο ειδικής αγωγής. Έχει πολυετή εμπειρία ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού με ΔΑΦ, καθώς και σε εκδρομικά και κατασκηνωτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και νέους ανθρώπους με ΔΑΦ ή/και νοητική αναπηρία. Έχει εργαστεί ως συντονίστρια ομάδας και θεραπεύτρια σε προγράμματα καλοκαιρινής πρωινής απασχόλησης για παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ως θεραπεύτρια σε προγράμματα πρώιμης παρέμβασης, σε ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και σε υπηρεσία παροχής διαδικτυακής συμβουλευτικής για παιδιά και εφήβους. Σαν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου, συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια, με εποπτεία, σε εξατομικευμένα προγράμματα και σε ομάδες για την εκπαίδευση των Κοινωνικών-Επικοινωνιακών δεξιοτήτων παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Λογοθεραπεία

Ιωάννα Πνευματικού

Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδος (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (Registered Behavior Technician), από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB) Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων για την Λογοθεραπεία και την Ειδική Αγωγή. Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση και στην ερμηνεία των πλέον έγκυρων σταθμισμένων και άτυπων αξιολογητικών δοκιμασιών στην Ελλάδα, που αφορούν στην εξέλιξη της ομιλίας και του λόγου. Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία – λογοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών – Παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών ‘Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού’.

Σαν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου μας, είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση (αξιολόγηση αρθρωτικών και φωνολογικών δεξιοτήτων, μυολειτουργικός/στοματοπροσωπικός έλεγχος, αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων και αξιολόγηση ροής της ομιλίας) με χρήση σταθμισμένων και μη σταθμισμένων test και εφαρμογής πρωτοκόλλου άτυπης κλινικής παρατήρησης. Στον τομέα της εκπαίδευσης, είναι υπεύθυνη για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών λογοθεραπείας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ειρήνη Γιαννούλη

Είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (Registered Behavior Technician), από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB). Έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα εναλλακτικής επικοινωνίας PECS, σε επικοινωνιακές παρεμβάσεις και στη χορήγηση, ερμηνεία και θεραπευτικό σχεδιασμό της Συστοιχίας Δοκιμασιών Γλωσσικής Ανάπτυξης για παιδιά. Συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα Λογοθεραπευτικών σεμιναρίων για την αποκατάσταση στοματοκινητικών διαταραχών, διαταραχών σίτισης, φωνολογικών και αρθρωτικών διαταραχών, τραυλισμου κα.
Σαν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου μας, είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση (αξιολόγηση αρθρωτικών και φωνολογικών δεξιοτήτων, μυολειτουργικός/στοματοπροσωπικός έλεγχος, αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων και αξιολόγηση ροής της ομιλίας) με χρήση σταθμισμένων και μη σταθμισμένων test και εφαρμογής πρωτοκόλλου άτυπης κλινικής παρατήρησης. Στον τομέα της εκπαίδευσης, είναι υπεύθυνη για την παροχή εξατομικευμένης λογοθεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιά παιδιά προσχολικής και σχολικής και σχολικής ηλικίας, με δυσκολίες στο λόγο και στην ομιλία. Επίσης, συμμετέχει ως εκπαιδευτρια, με εποπτεία, σε ομάδες για την εκπαίδευση των Κοινωνικών-Επικοινωνιακών δεξιοτήτων παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας.

Ρούλα Σκορδιλάκη

Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Queen Margaret στη Σκωτία. Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) την οποία εφαρμόζει, με συστηματική εποπτεία από πιστοποιημένο αναλυτή συμπεριφοράς.

Σαν μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας είναι υπεύθυνη για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών λογοθεραπείας, με εποπτεία, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επίσης είναι εποπτευόμενη εκπαιδεύτρια στα ομαδικά προγράμματα εκπαίδευσης Κοινωνικών-Επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, χαμηλής και μέτριας δυναμικότητας.

Γεωργία Πέτρου

Είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων που αφορούν στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, στη γλωσσική ανάπτυξη και τις διαταραχές της, καθώς και στις διαταραχές κινητικού προγραμματισμού της ομιλίας και τις δυσαρθρίες, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Έχει εκπαιδευτεί στην μέθοδο επαύξησης της επικοινωνίας PECS καθώς και στις βασικές αρχές της Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Σαν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου μας, είναι υπεύθυνη για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών λογοθεραπείας, με εποπτεία, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 

Εργοθεραπεία

Δημήτρης Κομιώτης

Απόφοιτος της Σχολής Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Είναι πιστοποιημένος Θεραπευτής Συμπεριφοράς (Registered Behavior Technician), από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB). Έχει ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό πρακτικό πρόγραμμα πάνω στις «Συμπεριφοριστικές παρεμβάσεις για την κοινωνικό-επικοινωνιακή εκπαίδευση», με συνεχή εποπτεία μέχρι και σήμερα. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την Εργοθεραπεία και την Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Εργάζεται ως εργοθεραπευτής σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα εκπαίδευσης, παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές από το 2017.
Σαν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου μας, είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση (κλασική εργοθεραπευτική, αισθησιοκινητικότητας και Daily Living Skills) με χρήση σταθμισμένων test και εφαρμογής πρωτοκόλλου άτυπης κλινικής παρατήρησης. Στον τομέα της εκπαίδευσης, αναλαμβάνει την εργοθεραπευτική παρέμβαση σε επίπεδο 1:1, συμμετοχή ως εκπαιδευτής, με εποπτεία, σε ομάδες Επιτελικών Λειτουργιών και σε ομάδες για την εκπαίδευση κοινωνικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων και των Daily Leaving Skills.

 

Μαριέττα Καμίτση

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα εργοθεραπείας του Queen Margaret University, Edinburgh. Έχει εκπαιδευτεί στις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ), την οποία και εφαρμόζει με συνεχή εποπτεία από πιστοποιημένο αναλυτή συμπεριφοράς.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, έχει εργαστεί στην ψυχιατρική παίδων και εφήβων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο κέντρο ημέρας νοητικά υστερούντων-ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, στο νευρολογικό κέντρο αποκατάστασης-Φιλοκτήτης και στο παιδιατρικό κέντρο αποκατάστασης-ΚΕΦΑΠ.
Έχει παρακολουθήσει και εκπαιδευτεί σε πληθώρα ημερίδων και σεμιναρίων που αφορούν στην Εργοθεραπεία, την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε Νευροαναπτυξιακές και άλλες διαταραχές όπως το Beery-VMI το ABC movement, το Peabody και το CO-OP το σύστημα επαύξησης της επικοινωνίας PECS. Έχει εμπειρία ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού, με συνεχόμενη εποπτεία.
Σαν μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών εργοθεραπείας, με εποπτεία, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Μιχάλης Ασλανίδης

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Queen Margaret University, στο Εδιμβούργο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εργοθεραπείας που αφορούν κυρίως τον παιδιατρικό πληθυσμό και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στην μέθοδο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ABA), την οποία εφαρμόζει με συνεχή εποπτεία από πιστοποιημένο αναλυτή συμπεριφοράς (BCaBA), τόσο στις ατομικές συνεδρίες όσο και στις δομές που έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη (παιδιά δημοτικού).
Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης έχει εργαστεί στον Πανελλήνιο σύλλογο προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, το κέντρο αποθεραπείας αποκατάστασης ανοικτής νοσηλείας Ιατρική Άσκηση και στην Ελληνική εταιρεία προστασίας και αποκαταστάσεως αναπήρων προσώπων ΕΛΕΠΑΠ.

Σαν μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας είναι υπεύθυνος για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών εργοθεραπείας, με εποπτεία, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Μαρία-Λορέτα Μισκάλα

Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών, με επικύρωση από το Queen Margaret University, Edinburg.
Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “MSc Rehabilitation” στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών, με επικύρωση από το Oxford Brookes University.
Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Αyres- ASI (επίπεδο Ι), στη δέσμη αξιολόγησης “Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency, 2nd Edition (BOT-2™), στη μέθοδο καθοδήγησης στην εκτέλεση έργου “Occupational Performance Coaching – OPC” και σε τεχνικές παρέμβασης για τις διαταραχές γραφοκινητικής επίδοσης, σε παιδία σχολικής ηλικίας.
Διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών στο τμήμα εργοθεραπείας και έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά projects του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Έχει εργαστεί σε δομές αποκατάστασης με υπηρεσίες ειδικής αγωγής και σε κατ’ οίκον συνεδρίες με παιδιά. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με σχολικά πλαίσια, υποστηρίζοντας την ένταξη μαθητών προσχολικής ηλικίας στο σχολικό περιβάλλον.
Σαν μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου, συμμετέχει ως εργοθεραπεύτρια, με εποπτεία, σε εξατομικευμένα προγράμματα εργοθεραπείας και σε ως συνεκπαιδεύτρια σε ομαδικά προγράμματα εκπαίδευσης Επιτελικών Λειτουργιών σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ειδική διαπαιδαγώγηση

Ηλιάνα Τέντσου

Η Ηλιάνα Τέντσου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτη μεταπτυχιακός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης”, με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ΑΒΑ), στην αξιολόγηση και παρέμβαση μαθησιακών δυσκολιών και ΔΕΠ-Υ του φορέα Unicert αλλά και στην ετήσια επιμόρφωση στην ειδική αγωγή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής. Ακόμη έχει εκπονήσει ερευνητική μελέτη στη διαφοροποιημένη διδασκαλία στην Περιφέρεια Θεσ/νίκης. Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση και ερμηνεία των πλέον έγκυρων σταθμισμένων αξιολογητικών τεστ στην Ελλάδα, όπως Αθηνά Τεστ, Λάμδα Τεστ, Math Pro κα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και την ψυχολογία.
Έχει εργαστεί ως δασκάλα σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης καθώς και ως παράλληλη στήριξη σε μαθητές δημοτικού με αναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης, επί σειρά ετών έχει ασχοληθεί με την αξιολόγηση και εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Συμμετείχε εθελοντικά για ένα έτος σε πρόγραμμα αυτορύθμισης συστημικής και εκπαιδευτικής ψυχολογίας του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσ/νίκης. Επιπλέον εργάστηκε ως υπέυθυνη κοινότητας παιδιών σε παιδική κατασκήνωση αλλά και ως συνοδός ΑΜΕΑ σε προγράμματα ένταξης.
Ώς μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου, από το 2018, έχει τη θέση της Senior Εκπαιδεύτριας του τμήματος της Ειδικής Διαπαιδαγώγησης. Είναι η δημιουργός των πρωτοποριακών τμημάτων μελέτης, ενταξιακού χαρακτήρα, για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που λειτουργούν στο κέντρο.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Μαυράκης Χριστόγιαννος

Μαυράκης Χριστόγιαννος Ειδικός Παιδαγωγός – Ψυχοπαιδαγωγός. Το 2009 Αποφοίτησε από το τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA (Master of Art) in Special Educational Needs (SEN) του ΑΜC-University of East London με διάκριση. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του με το πρόγραμμα Ανθρωπιστικής – Προσωποκεντρικής προσέγγισης του Ε.Κ.Π.Α.)με αντικείμενο: «Ανθρωπιστική Εκπαίδευση και Ψυχολογική Συμβουλευτική: Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις»
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος πολύμηνων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μετακπαιδεύσεων του (Ε.Κ.Π.Α) στους τομείς της Ειδικής Αγωγής και της Παιδοψυχιατρικής. Έχει εκπαιδευτεί στις βασικές αρχές Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και στην χορήγηση και ερμηνεία των πλέον έγκυρων σταθμισμένων εργαλείων αξιολόγησης για τις μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σεμινάρια και πανελλήνια συνέδρια Ειδικής Αγωγής και Ψυχοπαθολογίας. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Διατελεί ακαδημαϊκός συνεργάτης – καθηγητής προπτυχιακών προγραμμάτων τμήματος Β. Βρεφονηπιοκόμων και Β. Εργοθεραπείας σε τομείς Ειδικής Αγωγής – Ψυχοπαθολογίας του ομίλου Ι.ΙΕΚ-ΑΛΦΑ. Ακόμη, είναι υπεύθυνος του τμήματος εκπαιδευτικής υποστήριξης των φοιτητών του ομίλου στη δομή του Πειραιά. Είναι διοργανωτής σεμιναριακών κύκλων επιμόρφωσης ενηλίκων του Κ.Δ.Β.Μ. του ΙΕΚ-ΑΛΦΑ με θεματολογία την Ειδική Αγωγή και την Ψυχοπαθολογία. Από το 2018 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης Ειδικής Διαπαιδαγώγησης του «Κέντρου Λογοθεραπείας κι Ειδικής Αγωγής – Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης».

Γιάννης Γεραλέξης

Απόφοιτος τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση σπουδών τον τομέα της Φιλοσοφίας και των Παιδαγωγικών. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, MA (Master of Art) in Special Educational Needs (SEN) του ΑΜCUniversity of East London με διάκριση και “Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε και Ειδική Αγωγή- Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης” του Δ.Π.Θ. – Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Εξειδικευθείς από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) σε θέματα Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών, και πιο συγκεκριμένα εξειδικευμένες επιμορφώσεις με τίτλους «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Χαρισματικών Μαθητών», αλλά και «Ειδική Αγωγή – Μαθησιακές Δυσκολίες». Πιστοποιημένος γνώστης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille από Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Εξειδικευθείς στη χορήγηση σταθμισμένου εργαλείου αξιολόγησης και διάγνωσης δυσκολιών μάθησης: Αθηνά Test και Λάμδα Test. Έκτοτε και μετά από παρακολούθηση πλήθους σεμιναρίων συνεχιζόμενης κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και την παρέμβαση στις Ειδικές Μαθησιακές Διαταραχές έλαβαν χώρα συμμετοχές και εισηγήσεις σε σεμινάρια και πανελλήνια συνέδρια Ειδικής Αγωγής κι Επιστημών Εκπαίδευσης.
Ως μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου, είναι υπεύθυνος για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών μαθησιακής υποστήριξης, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ψυχοθεραπεία

Αύρα Λάου

Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έκανε μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Αγγλία (MSc in Psychology & Counselling, Manchester Metropolitan University) ενώ είναι εκπαιδευμένη στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική (MSc in Person-Centred Counselling & Psychotherapy). Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μελετώντας την ψυχική υγεία των φοιτητών. Έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους και γονείς αρκετά χρόνια, τόσο σε συμβουλευτικό, όσο και σε ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο, ενώ κάνει και ατομικές συνεδρίες σε ενηλίκους. Ως ψυχολόγος έχει απασχοληθεί και σε δημόσια σχολεία. Έχει υπάρξει συντονίστρια ομάδων κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά και έχει εκπαιδεύσει κι εποπτεύσει φοιτητές στο πλαίσιο πρακτικής τους άσκησης.

Έχει κάνει εθελοντισμό στο οικοτροφείο «Ιπποκράτης ΙΙ» του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ και στην ΠΕΨΑΕΕ, δουλεύοντας με άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχώσεις και λοιπές ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες. Είναι εκπαιδευμένη στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (C.B.D.) για παιδιά υψηλής λειτουργικότητας στο φάσμα του αυτισμού. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων γύρω από τα παιδιά, τους εφήβους, τη συμβουλευτική και τη ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Ποιοτικής Έρευνας στη Ψυχολογία & τη Ψυχική Υγεία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η ψυχική ευεξία, το σχεσιακό βάθος, η χρήση φωτογραφίας στην έρευνα κ.α.

Ελεάννη Γεροντίδη

Η Ελεάννη Γεροντίδη είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια (με αρ. άδειας ασκήσεως επαγγέλματος 801392) ειδικευμένη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Central Lancashire της Αγγλίας. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών κύκλων σχετικά με τον παιδικό θυμό και τις τεχνικές διαχείρισής του, την ερμηνεία του παιδικού ιχνογραφήματος, την συμβουλευτική γονέων, την ομαλή επανένταξη περιθωριοποιημένων ομάδων στην κοινωνικότητα κ.α. Μέσω της ενεργής συμμετοχής στο πολυήμερο συνέδριο της UNESCO (2017) σχετικά με την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον, την αειφορία και την προσομοίωση διεθνών ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με θέμα «Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι» και άλλων περιβαλλοντικών ενεργειών έχει καταφέρει να εντάσσει στα Ψυχοθεραπευτικά προγράμματα την έννοια του περιβάλλοντος και των ωφέλιμων αγαθών που δίνονται για την πνευματική και σωματική υγεία των ανθρώπων.

Κατά την διάρκεια των συνεργασιών της εστίασε κυρίως σε περιπτώσεις κρίσεων πανικού, φόβου θανάτου, γενικευμένη διαταραχή άγχους (ΓΑΔ), διαταραχές διατροφής κ.α..
Μέσω της ενεργής συμμετοχής με διάκριση στον διαγωνισμό νέων επιχειρηματικών ταλέντων (Young Business Talents Contest, Bodossaki Foundation-2017) και λοιπών δράσεων, έχει αποκτήσει την ικανότητα να επικοινωνεί, να κατανοεί και να προσεγγίζει με μεγάλη ευχέρεια τις σκέψεις και τους προβληματισμούς περί του σχολικού-επαγγελματικού προσανατολισμού ανεξαρτήτως κατεύθυνσης.

 

Γραμματεία

Δεληβασίλη Μαρία

Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο Ίδρυμα Άσυλο του Παιδιού στην Θεσσαλονίκη, όπου προσέφερε και εθελοντική εργασία. Έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη παιδιών προσχολικής αγωγής καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, σε εργαστήρια κατασκευών, χειροτεχνιών και face painting με παιδιά. Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA) στην οποία έχει συνεχή εποπτεία μέχρι και σήμερα.
Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο S.T E A.M. (WeDo 2.0 και Mindstorms EV3) της Lego Education από την eduk8. Έχει πιστοποιηθεί ως δασκάλα yoga για παιδιά, μέσω σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αναγνωρισμένα από την Yoga Alliance. Έχει παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια προσχολικής αγωγής, καθώς και πληθώρα σεμιναρίων και ημερίδων εκπαιδευτικού περιεχομένου. Σαν μέλος της ομάδας του κέντρου, από το 2018, είναι υπεύθυνη Γραμματειακής υποστήριξης.

Ανθούσα Γεωργίλα

Απόφοιτος της Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο και έλαβε υποτροφία.
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με μαθησιακές δυσκολίες, όπως ΔΕΠ-Υ και Μορφές Δυσλεξίας : Πρώιμη Διάγνωση και Αντιμετώπιση.

Παρακολουθεί το πιστοποιημένο σεμινάριο ‘’Αυτισμός : Κατανόηση, Εκπαίδευση και Παρέμβαση’’, από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών με μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, παραδίδοντάς τους ιδιαίτερα μαθήματα. Σήμερα εργάζεται στον τομέα της Γραμματειακής Υποστήριξης στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

Υπεύθυνη υγιεινής & καθαριότητας

Μαυράκη Βάσω

Η αγάπη της για το χώρο, η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και η δοτικότητά της την έχουν κάνει αναπόσπαστο μέλος της ομάδας μας. Ο τομέας ευθύνης της είναι η υγιεινή και η καθαριότητα του χώρου, απ’ όπου αρχίζουν όλα τα υπόλοιπα.

Κλείστε ραντεβού και επισκεφτείτε μας