Εργοθεραπεία

Αισθητικοκινητική ανάπτυξη και επιτελική λειτουργία

ergotherapia3Ο εργοθεραπευτής είναι υπεύθυνος για την Αισθητικοκινητική ανάπτυξη και επιτελική λειτουργία του παιδιού.

Μέσα από ένα ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα, το παιδί αποκτά την απαραίτητη επαφή και σχέση με το σώμα του ώστε να μπορεί να παίξει με τους συνομηλίκους του,  να λύσει καθημερινά προβλήματα, να υπερβεί δυσκολίες και τελικά να κάνει ό,τι μπορεί να κάνει ένας συνομήλικός του. Στοχεύουμε να μπορεί καλύτερα να αντιληφθεί τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται και να ρυθμίσει τη συμπεριφορά του ανάλογα με το περιβάλλον του, με τις απαιτήσεις που υπάρχουν, με τις εργασίες που πρέπει να φέρει εις πέρας, με το παιχνίδι που θέλει να παίξει και με τις δικές του ανάγκες.

ergotherapia2Ο Εργοθεραπευτής δουλεύει παράλληλα με τον λογοθεραπευτή ενώ συμβουλεύει και συμβουλεύεται τον Ειδικό Παιδαγωγό για το στήσιμο της συνεδρίας όπως και για τις απαιτήσεις απέναντι στο παιδί στον Ακαδημαϊκό και Επιτελικό τομέα. Συμβουλεύεται επίσης τον Ψυχολόγο για την αύξηση του εσωτερικού κινήτρου του παιδιού κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το παιδί όπου και αν υπάρχει θέμα αυτοεκτίμησης.

Η εκτέλεση του θεραπευτικού πλάνου γίνεται κατεξοχήν σε ομαδικό πλαίσιο. Μόνο στην περίπτωση όπου κρίνεται απαραίτητο αποκλίνουμε από τον κανόνα.

logotherapeia

Επικοινωνία

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Βουρνόβα 4 & Βουρνόβα 7, Νίκαια
T. (+30) 2104933309, 213040035
E. info@logotherapeftis.com

Ωράριο

Το κέντρο λειτουργεί καθημερινά 13:00-21:00

Η Γραμματεία λειτουργεί καθημερινά 16:00-20:30

Βρείτε μας στα Social

Ακολουθείστε μας και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας αλλά και τις εξελίξεις στον τομέα της λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και της ψυχοθεραπείας.